Почетна / Tag Archives: Цивитас

Tag Archives: Цивитас

Јавен час на ЕУРОАРТ. Членови на ПОРАКА – добитници на ГРАН ПРИ. За ЦИВИТАС – благодарница

Членовите на АКАДЕМИЈАТА ЕУРОАРТ – Штип, во соработка со Основното општинско училиште ,,Славејко Арсов”, одржаа трет по ред јавен час во Спортската сала во населба Баби. ,,Целта беше да претставиме пред публиката како изгледа еден наш час, тренинг или проба. На јавниот час зедоа учество сите наши активни членови заедно …

Повеќе »

Петта изложба на Верче Андонова за само неколку месеци

Закажана е 5-та по ред изложба на Верче Андонова и овојпат изложбата е во комплетна организација на Здружението Цивитас и Ну-УБ  Гоце Делчев Штип, а ќе се одржи во просторииите на Домот на културата ,,Наум Наумовски Борче” во Крушево. Верче е лице со посебни потреби и е член на ЦПЛИП …

Повеќе »

Работна средба на ,,Цивитас” и Центарот за дијализа ,,Диамед” Македонија

Денес, волонтерите и прeтседателот на Здружението за помош на социјално исклучени лица и ризични групи ,,Цивитас”  м-р Мартин Ѓорѓиев го посетија Центарот  за дијализа ДИАМЕД- Македонија во Штип. На средбата беше разговарано за нашите идни заеднички активности. Една од  тие заеднички активности е одбележување на Светскиот ден на бубрегот 8-ми …

Повеќе »

Родителите на децата и возрасните со посебни потреби ќе ја тужат државата во Стразбург

Родителите на Децата и возрасните со посебни потреби ќе ја тужат Република Македонија! Еве што вели еден од родителите Зоран Мијалков. Соопштение до јавноста Почитувани, Ви се обраќаме за да се укаже јавно, на проблем кој постојано се провлекува со нашето општество, а за цел и центар на интерес се …

Повеќе »

Несекојдневна хуманитарна изложба на Верче Андонова

Несекојдневна изложба со арапска техника на Верче Андонова ќе се одржи во НУ-УБ ,,Гоце Делчев” Штип. Ова е прва изложба на Верче, а е во организација на  Здружението Цивитас  и НУ-УБ ,,Гоце Делчев” Штип,  како подржувач на овој настан се јавува и ЦПЛИП ,,Порака” Штип каде што Верче членува. Ова …

Повеќе »

Поставени донациски кутии наменети за собирање на средства за децата со посебни потреби

Во пресрет на новогодишните и божиќните празници се поставени повеќе од 20 донациски кутии во маркетите на КИТ- ГО со цел собирање на средствата за потребите на децата со посебни потреби од Штип. Овие донациски кутии беа обезбедени од средствата собрани од хуманитарниот концерт на Здружение Цивитас. Кутиите понатаму се …

Повеќе »

Здружението “Цивитас” со скромни подароци за дечињата од дневниот центар во Штип

Во пресрет  на новогодишните празници децата со посебни потреби од Дневниот центар во Штип добија пригодни подароци од Здружението Цивитас насмевката и радоста беше најголемо благодарам за нас од дечињата но и мотив да ја продолжиме нашата соработка и оваа година. Се надеваме дека оваа скромна донација ќе ги поттикне …

Повеќе »

Еве кој се ќе настапи на утрешниот голем хуманитарен концерт на ,,Цивитас”

На  хуманитарниот концерт во организација на Цивитас и КУД ,,Ристо Донев Учителот”  оваа година на сцената во Домот на културата во фолк делот  ќе се појават Јордан Митев, Медиум бенд , Анета Арсовска, Пантелија Тодороска, Васил Чамов, Феникс Бенд и Ален Хасановиќ.  Во забавниот блок ќе настапат Марија Груевска, Зоран …

Повеќе »

Големиот хуманитарен концерт е утре!

На  хуманитарниот концерт во организација на Цивитас и КУД ,,Ристо Донев Учителот”  оваа година на сцената во Домот на културата во фолк делот  ќе се појават Јордан Митев, Фокус бенд , Анета Арсовска, Пантелија Тодороска, Васил Чамов, Феникс Бенд и Ален Хасановиќ.  Во забавниот блок ќе настапат Марија Груевска, Зоран …

Повеќе »

Само неколку дена до хуманитарниот концерт на Цивитас, нови детали!

На  хуманитарниот концерт во организација на Цивитас и КУД ,,Ристо Донев Учителот”  оваа година на сцената во Домот на културата во фолк делот  ќе се појават Јордан Митев, Фокус бенд , Анета Арсовска, Пантелија Тодороска, Васил Чамов, Феникс Бенд и Ален Хасановиќ, секако ова е само дел од изведувачите.  Во …

Повеќе »