Почетна / Tag Archives: Среќа

Tag Archives: Среќа

Млада гимнастичарка без нозе докажува дека ништо не може да ви се испречи на патот кон среќата

28-годишната Џен Брикер е родена без нозе и нејзините биолошки родители ја дале на посвојување поради оваа состојба. Но, прекрасните родители кои ја посвоиле Џен ја научиле дека сѐ е возможно. Таа живее со страст кон животот, силна верба во себе и желба да им помогне на луѓето околу неа …

Повеќе »

Неверојатно едноставен начин да ја почувствувате среќата и да го згреете вашето срце!!!!!

Среќата понекогаш во овој модерен начин на живеење ни се чини како нешто недостижно, како виножитото кое секогаш ни бега иако ни се чини толку близу.   Во сите наши обиди да ја пронајдеме среќата често го занемаруваме она најбитното- а тоа е тоа што не прави среќни. Бидејќи кога …

Повеќе »

БОЈАТА НА СРЕЌАТА – Што можат невронаучниците да научат од будистите?

За седиште на душата го сметаме мозокот, заедно со останатиот дел од нервниот систем. Далај Лама, пак, зборува за една “осветлувачка свесност”, што ја трансцендира смртта и што не е поврзана со мозокот, но ние веруваме дека дури и таа мора неврално да се реализира. Оттука за невронаучниците е интересно прашањето …

Повеќе »

Инспиративно видео за повеќе среќа

Погледнете го ова инспиративно видео како лугето наоѓајки полесен начин на комуникација се чувствуваат осамени. Видеото не е да се забрани употребата на телефоните и социјалните мрежи, да се најде баланс за да се чувствуваме посреќни, Посебно на  децата им е потребно квалитетно поминато време со родителите и нивната љубов …

Повеќе »

Сте се запрашале ли како да бидете среќни?

Што е среќата? Дали е само емоција?  Дали  таа има исто значење за сите? Веројатно не.   Дали можеме постојано да бидеме среќни? Дали можеме нешто да направиме за да бидеме среќни? Колку можеме да влијаеме врз нашата среќа?  Доколку сте заинтересирани за ваква дискусија водена од инспиративната  Аби  Нелсон …

Повеќе »

12 нешта кои ќе ги разберат само сестрите кои живеат одвоено

Да се има сестра е вистински благослов. Ја знаете откако знаете за себе, била тука и во добро и во лошо, сте се карале и сте се бранеле. Но, во животот доаѓаат моменти кога мора да се одвоите од блиските, сакале или не. Овие работи ќе ги разберат само сестрите …

Повеќе »

КОКИНО

Ко од бајка си бил, а наш Уште од бронзено време Таму каде и владетелите и кралевите се буделе, се радувале, ракували и збогувале. Каде и камењата душа в себе чувале таму си постоел ти – кај камените тронови. Каде сонцето душата ја стоплувало, ја осветлувало, ја просветлувало… во силната …

Повеќе »

За Тебе

Еден грст ѕвезди од небото ќе наберам, со моето име врежано ќе ти ги подарам. Ќе ја украдам и месечината нежна, за да ја стоплам ноќта снежна. Ќе го замолчам ветрот засекогаш, и ќе го вратам времето на некогаш. Ќе го фрлам в бездна демонот вечно да гори, па сама …

Повеќе »

Славење на љубовта

Чекорат насмевки на полната месечина, Треперат раце, копнеж плетат, Јасно свети желба за љубов опојна, Низ вени протекува, нежно опива. Среќа гори под месечевиот оган, Срце збори преплавено од чувства, Очи неуморно љубат додека Небото со земјата си подава рака, И Месечината дошепнува: „Таа те сака!“ Девет најсветли ѕвездички во …

Повеќе »

Коцките на животот сами се местат

Верувате ли во времето кое има моќ сите да не прегази? Ништо не е онака како што изгледа, или како што ние мислиме дека е . Честопати, оптоварени од големиот товар кој ни го носи животот, забораваме кој сме , каде припаѓаме,што сакаме. Уморни од секојдневието забораваме на насмевките на …

Повеќе »