Почетна / Tag Archives: Совет на млади

Tag Archives: Совет на млади

Одржани две работилници на теми ,,Рецептивна музикотерапија” и ,,,Активна музикотерапија”

На 15ти Март  на иницијатива на Здружението Цивитас се реализираа две работилници: -РЕЦЕПТИВНА МУЗИКОТЕРАПИЈА во соработка со Меѓународниот Славјански Универзитет и Совет на млади на Општина Штип; -АКТИВНА МУЗИКОТЕРАПИЈА во соработка со Здружението ПОРАКА Штип и Меѓународен Славјански Универзитет . Работилниците ги водеше Христина Станојковска која што е музикотерапевт а …

Повеќе »

Работилница на тема ,,Менталното здравје и младите 5″

Закажана е уште една работилница  од областа на психологијата на добро познатата тема:Менталното здравје и младите” настан кој секогаш пројавува голем интерес кај младите луѓе во Штип и оваа работилница ќе има ограничен број на присутни па така заинтересираните веќе може да се пријават. Настанот и овој пат е во …

Повеќе »

Меѓународниот Славјански Универзитет и Совет на млади на Општина Штип со работилница на тема „Брендирање на производ“.

Совет на млади на Општина Штип со поддршка од Меѓународниот Славјански Универзитет Ви овозможува да присуствувате на работилница на тема „Брендирање на производ“. Светски актуелна тема кај маркетинг стратезите е како производот да го подигнат на ниво на БРЕНД. Всушност доколку се сака долгорочна профитабилност од одредено производство потребно е …

Повеќе »

Успешно реализирана четвртата по ред работилница ментално здравје и младите

Здружението Цивитас, Совет на млади и Славјанскиот универзитет денес реализираа, работилница од циклусот работилници ментално здравје и малдите. Проследете го видеото!

Повеќе »

Останаа уште два дена до рокот за пријавување на четвртата по ред работилница ,,Ментално здравје и младите ” а бројот на учесници и овојпат е ограничен

Поради зголемениот интерес од страна на младите Штипјани  Совет на млади на Општина Штип заедно со здружението ЦИВИТАС и Меѓународниот  Славјански Универзитет – “Гаврило Романович Державин” од Свети Николе Ви овозможува да бидете дел од прекрасна работилница на тема „Менталното здравје и младите 4“. Ова е четврта работилница од оваа …

Повеќе »

Хуманитарна акција ,, Да предизвикаме нечија насмевка”и годинава во организација на Цивитас, МСУ Г.Р. Державин, Совет на млади, Американското катче и НУ-УБ Гоце Делчев

Трета година по ред   ќе се одржи хуманитарната акција за собирање на училишен прибор  ,,Да предизвикаме нечија насмевка”за дечињата на самохрани родители. Настанот е во организација на здружението ,,Цивитас”, МСУ Г.Романович Державин , Совет на млади ,Американското катче  а годинава се приклучува и НУ-УБ Гоце Делчев. Самиот настан ќе се …

Повеќе »

РАБОТИЛНИЦА – ПОЕЗИЈА – ZOO POETRY

Американското Катче во Штип, Советот на Млади и Националната установа/универзитетска библиотека ” Гоце Делчев ” ќе организираат настан наречен ZOO Poetry каде љубителите на поезијата ќе можат да уживаат во познати стихови закачени на дрвјата на Зоолошката градина во Штип. Предтходно во Американското Катче во Штип Ивана Атанасова од Кочани …

Повеќе »

ОСМОМАРТОВСКИ ДЕНОВИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА НУ-УБ -ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

ОСМОМАРТОВСКИ ДЕНОВИ во организација на НУ-УБ „Гоце Делчев“ – Штип ви најавува: 3 март 2016, 12:30 часот Квиз за општинските основни училишта „Мајчиниот јазик – наша мајковина и татковина“ Во организација на НУ-УБ „Гоце Делчев“ и Совет на млади 4 март 2016, 13:00 часот Промоција на книга „Случајно со намера“ на …

Повеќе »

ТОШЕ ИМА САМО ДАТУМ НА РАЃАЊЕ И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ- ВЕЛИКАНОТ РОДЕН ЗА ДА НЕ УЧИ И ВОДИ

НУ-УБ ,,Гоце Делчев” во организација со Советот на млади на Општина Штип организира два книжевно-музички перформанси во еден: ,,Тоше има само датум на раѓање” и ,,Гоце Делчев – великанот роден за да не’ учи и води” Овој настан ќе се одржи во петок на  29.01.2016, со почеток во  13:00 часот. …

Повеќе »