Почетна / Tag Archives: Славјански

Tag Archives: Славјански

Интервју со музикотерапевтот Христина Станојковска за нејзината необична и ретка професија во Р. Македонија

Интервју со  музикотерапевтот Христина Станојковска   за нејзината необична и ретка професија во Р. Македонија. За почеток Христина каде и како ја стекнавте оваа интересна професија, и секако каков е патот за да се дојде до оваа ретка професија во Македонија? Дипломирав музикотерапија  во Франција на A.M.B Atelier de musicothérapie …

Повеќе »

Меѓународниот Славјански Универзитет и Совет на млади на Општина Штип со работилница на тема „Брендирање на производ“.

Совет на млади на Општина Штип со поддршка од Меѓународниот Славјански Универзитет Ви овозможува да присуствувате на работилница на тема „Брендирање на производ“. Светски актуелна тема кај маркетинг стратезите е како производот да го подигнат на ниво на БРЕНД. Всушност доколку се сака долгорочна профитабилност од одредено производство потребно е …

Повеќе »

Успешно реализирана четвртата по ред работилница ментално здравје и младите

Здружението Цивитас, Совет на млади и Славјанскиот универзитет денес реализираа, работилница од циклусот работилници ментално здравје и малдите. Проследете го видеото!

Повеќе »

Погледнете го најновиот видео спот за Славјанскиот универзитет

Еве што ви нуди единствениот универзитет кој издава двојна диплома. Уште од основањето на универзитетот ние сме тука за нашите студенти. Ви помагаме да ги откриете Вашите интереси, да ги развиете сопствените таленти, да ги совладате клучните вештини за успех… Ние Ви помагаме да ја живеете својата визија. Дознајте повеќе …

Повеќе »

СЕ ОДРЖА ВТОРИОТ ОРАТОРСКИ ДЕН НА СЛАВЈАНСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

Се одржа вториот ОРАТОРСКИ ДЕН во организација на Факултетот за правни науки при МСУ. Овој преубав настен каде студентите имаа можност да ги истакнат своите ораторски способности  се одржа во големиот амфитеатар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“  пред бројана публика од матуранти и професори од Скопје Штип и Кочани. …

Повеќе »

Што е креативност од аголот на еден студент на Психологија-Меланија Цветкова

Меланија Цветкова е студентка на Факултетот за психологија при МСУ Г.Р. Державин во Св. Николе. Ова е  нејзината перспектива за креативноста а е дел од работните активности по предметот Перцептивни и сознајни процеси под менторство на Ана Чучкова. Што е креативност? Креативност е акт на остварување на нови и имагинативни …

Повеќе »

Славјански Универзитет на проектот “Засади успех” – денот на дрвото!

<meta http-equiv=”refresh” content=”0; URL=/slavjanskiuniverzitet/?ref=ts&fref=ts&_fb_noscript=1″ /> Денес дел од вработените на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“  се вклучија на проектот засади успех – ден на дрвото во Св Николе и Битола . Во Свети Николе пошумувањето беше извршено близу с. Богословец, додека во Битола нашата екипа „ја засадуваше својата иднина“ на м.в. …

Повеќе »

НАУКА И РЕЛИГИЈА – ПРВ СИМПОЗИУМ ОД СВЕТСКИ РАМКИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА СЛАВЈАНСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

Уште еден симпозиум од светски рамки ќе се одржи во Р. Македонија каде во организација се јавува Меѓународниот Славјански Универзитет, се работи за првиот Меѓународен филозофски дијалог Исток-запад кој ќе се одржи на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе на 3-ти септември. Отварањето на симпозиумот е планиран …

Повеќе »

Интерјву со м-р Мартин Ѓорѓиев, вложувај во себе и радувај се на туѓата среќа

Паралелното студирање не е невозможно. Напротив, по углед на развиениот свет  универзитетите како реална опција го нудат и кај нас. Штипјанецот Мартин Ѓорѓиев е еден од ретките кои има две факултетски дипломи, една магистратура и втора во финална подготовка, а планира да се потпише и на два докторски труда. Економијата …

Повеќе »

Интервју со асс. М-р Марина Кузмановска за формирањето на вредносните системи и моралниот развој кај надарените и талентирани деца

Што е тоа надаренот или талент кај детето, како тоа може да го препознае еден родител овој феномен, колкава улога овде има самиот образовен ситем за оваи многу повеќе поразговаравме со асс. м-р Марина Кузмановска при Меѓународниот Славјански универзитет  Г.Р. Державин Св. Николе- Битола,  на факултетот за психологија. Како се …

Повеќе »