Почетна / Tag Archives: Славјански Универзитет

Tag Archives: Славјански Универзитет

Работилница на тема ,,Менталното здравје и младите 5″

Закажана е уште една работилница  од областа на психологијата на добро познатата тема:Менталното здравје и младите” настан кој секогаш пројавува голем интерес кај младите луѓе во Штип и оваа работилница ќе има ограничен број на присутни па така заинтересираните веќе може да се пријават. Настанот и овој пат е во …

Повеќе »

НОВОГОДИШЕН БАЗАР ВО МЕЃУНАРОДНИОТ СЛАВЈАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТ

Новогодишниот фестивал ќе трае од 27-ми до 29-ти декември, секој ден од 16:00 до 21:00 часот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе. На фестивалот ќе биде организиран и новогодишен базар со магични дрвени куќички, рачно изработени празнични декорации, книги, варено вино и традиционални македонски специјалитети. Освен …

Повеќе »

Погледнете го најновиот видео спот за Славјанскиот универзитет

Еве што ви нуди единствениот универзитет кој издава двојна диплома. Уште од основањето на универзитетот ние сме тука за нашите студенти. Ви помагаме да ги откриете Вашите интереси, да ги развиете сопствените таленти, да ги совладате клучните вештини за успех… Ние Ви помагаме да ја живеете својата визија. Дознајте повеќе …

Повеќе »

ИЗЛОЖБА НА УМЕТНИЧКИ ФОТОГРАФИИ НА СЛАВЈАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТ

Денес 13/06/2016 година на  Меѓународниот Славјански Универзитет – Г.Р. Державин во Свети Николе свечено беше отворена изложба на уметнички слики насловена како „Различни перспективи“. На оваа изложба беа изложени слики со различна тематика од четири талентирани автори – Кристина Александарски (дипломиран уметник), Сара Трајковска (слободен уметник), Каролина Николова (слободен уметник) …

Повеќе »

Интервју со проф. Вангелица Маџунова Гаврилова – психотерапевт: Колку шестчасовното работно време е предност на компаниите?

На оваа тема разговаравме со проф. Вангелица Маџунова Гаврилова – психотерапевт која предава на Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе и Битола, а зад себе има богато работно искуство во повеќе проекти, истражувања, анализи од областа на психосоцијалната сфера. Паралелно е вклучена и во активности во НВО …

Повеќе »

НЕСЕКОЈДНЕВЕН НАСТАН: САЕМ НА РАКОТВОРБИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА СЛАВЈАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТ

На 23-ти април, сабота, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе (во конгресната сала на Ресторан Москва) во 13:00 часот ќе се одржи мал САЕМ НА РАКОТВОРБИ насловен „Жената – корен на традицијата“. Ова ќе биде еден вид изложба на ракотворби од жени од македонска и руска …

Повеќе »

НУУБ „Гоце Делчев“ ќе соработува со Славјанскиот универзитет

Како резултат на продлабочување на веќе постоечките и создавање нови односи, денес Националната Установа универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ Штип потпиша меморандум за соработка со Меѓународниот славјански универзитет „Гаврило Романовиќ Державин“, а веднаш по потпишувањето на меморандумот славјанскиот универзитет донираше книги на штипската библиотека. Линкот кој всушност ги поврза овие две …

Повеќе »

Се одржа првиот академски час на Славјански Универзитет на близу 600 студенти

Официјално денес беше одржан првиот академски час од страна на ректорот Проф. Д-р Душан Николовски и деканите на сите пет факултети за новите близу 600 бруцоши на Славјанскиот универзитет во Битола и Св. Николе. Во присуство на голем број на професори, експерти и стручни соработници како во науката така и …

Повеќе »

Успешно спроведена активноста “Да предизвикаме нечија насмевка”

Совет на млади при Општина Штип во соработка со Меѓународниот Славјански Универзитет, Американското катче Штип и Здружението ЦИВИТАС и оваа година организираше хуманитарна активност за собирање на училишен материјал за децата на кои помошта им е најпотребна. Денес освен граѓаните донираше и Книжарницата А4 од Штип и Славјанскиот Универзитет кој …

Повеќе »

ПРИЈАВУБАЊЕТО ЗА РАБОТИЛНИЦАТА “МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ И МЛАДИТЕ” ИСТЕКУВА ДО УТРЕ !

Tрета по тред работилница на тема ментално здравје и младите која ке се рализира во просториите на општина Штип а е во организација на Славјанстиот универзитет Здружението Цивиас, и Советот на Млади на Општина Штип. И овој пат темата е доста интересна и ги поканувам сите заинтересирани да се пријават најдоцна …

Повеќе »