Почетна / Tag Archives: порака

Tag Archives: порака

Јавен час на ЕУРОАРТ. Членови на ПОРАКА – добитници на ГРАН ПРИ. За ЦИВИТАС – благодарница

Членовите на АКАДЕМИЈАТА ЕУРОАРТ – Штип, во соработка со Основното општинско училиште ,,Славејко Арсов”, одржаа трет по ред јавен час во Спортската сала во населба Баби. ,,Целта беше да претставиме пред публиката како изгледа еден наш час, тренинг или проба. На јавниот час зедоа учество сите наши активни членови заедно …

Повеќе »

Членовите на ЦПЛИП ,,ПОРАКА” од Штип во посета на Фабриката ,,АДА”

Денес, 03.01. 2017 г. Членовите на ЦПЛИП ,,ПОРАКА” ги посетија  долгогодишните пријатели и подржувачи на активности  на ЦПЛИП ,,ПОРАКА”  и за прв пат се запознавме со процесот на производство на некој од производите кои секојдневно ги користиме во домакинствата. А на заминување добивме на подарок од производите кои ги произведува …

Повеќе »

Прекрасна изложба на ЦПЛИП ,,Порака” по повод 3- ти декември

Вчера 30.11.2017(Четврток) се одржа изложба на ЦПЛИП ,,Порака” во просториите на НУ-УБ ,,Гоце Делчев” Штип. На самиот настан беа изложени делата на корисниците на ЦПЛИП Порака кои ги изработија заедно со волонтерите на Порака и  здружението ,,Цивитас”. Изложбата беше продажна и средствата  собрани се наменети за понатамошните  изработки на членовите …

Повеќе »

Уште една донација од Компанијата “АДА”

Денес, на 21. 06. 2017 г.  Здружението Цивитас иницираше уште една донација  на членовите на ЦПЛИП ПОРАКА Штип кои добија подароци од Компанијата АДА  која е верен покровител на Здружението Цивитас.  Огромна благодарност до АДА која денес донесе насмевка на лицата на нашите пријатели , членовите на Порака од Штип. …

Повеќе »

Промоција на книга и хуманост на едно место

Вчера во Мултимедијалниот центар во Штип се одржа  прекрасна промоција на автобиографската книга на Марија Димкова. Уредник на книгата е Добрила Грашеска, рецензенти се Проф.д-р кирил Барбареев, Проф. д-р Никола Жежов, а водител Милена Ристова- Михајловска. За продажбата на книгите беа ангажирани волонтери од Цивитас од страна на авторката.  Салата …

Повеќе »

Велигденска работилница на ,,Цивитас” и ,,Порака”!!!

По повод големиот христијански празник Велигден во просториите на здружението Порака во Штип се одржа работлница на која заедно со членовите на Порака беа украсувани јајца. Изработките ќе бидат изложени денес на Градскиот пазар почнувајќи од 3 часот попладне. Собраните средства ќе бидат употребени за идните изработки.

Повеќе »

Одржани две работилници на теми ,,Рецептивна музикотерапија” и ,,,Активна музикотерапија”

На 15ти Март  на иницијатива на Здружението Цивитас се реализираа две работилници: -РЕЦЕПТИВНА МУЗИКОТЕРАПИЈА во соработка со Меѓународниот Славјански Универзитет и Совет на млади на Општина Штип; -АКТИВНА МУЗИКОТЕРАПИЈА во соработка со Здружението ПОРАКА Штип и Меѓународен Славјански Универзитет . Работилниците ги водеше Христина Станојковска која што е музикотерапевт а …

Повеќе »

ПОРАКА СО ЧЕСТИТКА ДО ЖЕНИТЕ ВРАБОТЕНИ ВО НУБ-ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ШТИП

По повот Денот на жената 8 Март лицата од Центарот за лица со пречки во развојот „Порака“ од Штип,  со свои лично изработени цвеќиња им го честитаа празникот 8 Март на жените вработени во Библиотеката. Тие беа топло примени во канцеларијата на директорката, каде беа споделени искрени честитки и за возврат …

Повеќе »

Новогодишна работилница на “Порака” и “Цивитас”

Денес, 06.12.2016 г. Волонтерите од Здружението Цивитас и Здружението Порака заедно со корисниците, лица со посебни потреби  реализираа уште една работилница по повод новогодишните празници изработувавме новогодишни честитки, лампиони, и други новогодишни украси ваквите работилници ќе продолжат се до новогодишните празници. дел од честитките ке бидат испратени до институциите и …

Повеќе »

Во среда изложба која ке ги стопли вашите срца во организација на Порака и Цивитас !!!

На 23-ти Ноември во 17 часот во НУ-УБ ,,Гоце Делчев” ќе се одржи изложба на рачно изработени предмети и цртежи од вредните раце на корисниците на здружението ,,Порака” кои  што се лица со посебни потреби и волонтерите од здруженијата ,,Цивитас” и ,,Порака”. Изработките се направени во тек на часовите и …

Повеќе »