Почетна / Tag Archives: МСУ Г.Р. Державин

Tag Archives: МСУ Г.Р. Державин

Во Петок ќе се одржи Осмата Научна конференција на Славјански Универзитет во Св Николе

Во Петок  28-ми Април со почеток од 10 часот во просториите на МСУ Г.Р. Державин во Св. Николе  ќе започне осмата по ред научна  конференција „Меѓународен дијалог: исток-запад“. Ќе присуствуваат голем број на научни работници и ќе има теми од областа на правото, економијата, филозофијата, медицината, психологијата и многу други …

Повеќе »

Одржани две работилници на теми ,,Рецептивна музикотерапија” и ,,,Активна музикотерапија”

На 15ти Март  на иницијатива на Здружението Цивитас се реализираа две работилници: -РЕЦЕПТИВНА МУЗИКОТЕРАПИЈА во соработка со Меѓународниот Славјански Универзитет и Совет на млади на Општина Штип; -АКТИВНА МУЗИКОТЕРАПИЈА во соработка со Здружението ПОРАКА Штип и Меѓународен Славјански Универзитет . Работилниците ги водеше Христина Станојковска која што е музикотерапевт а …

Повеќе »

Вториот фестивал ,,Јубилејна Русија” на 16 ти Септември ќе се одржи во амфитеатарот во МСУ Г.Р. Державин

Вториот фестивал на руската дијаспора – Фестивал „Јубилејна Русија“ќе се одржи од 15 до 17 септември 2016 година во Скопје, Св. Николе и Прилеп. Во Св. Николе ќе се одржи во големиот амфитеатар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ на 16-ти септември со почеток од 19:00 часот. Целта на …

Повеќе »

Хуманитарна акција ,, Да предизвикаме нечија насмевка”и годинава во организација на Цивитас, МСУ Г.Р. Державин, Совет на млади, Американското катче и НУ-УБ Гоце Делчев

Трета година по ред   ќе се одржи хуманитарната акција за собирање на училишен прибор  ,,Да предизвикаме нечија насмевка”за дечињата на самохрани родители. Настанот е во организација на здружението ,,Цивитас”, МСУ Г.Романович Державин , Совет на млади ,Американското катче  а годинава се приклучува и НУ-УБ Гоце Делчев. Самиот настан ќе се …

Повеќе »

Погледнете го најновиот видео спот за Славјанскиот универзитет

Еве што ви нуди единствениот универзитет кој издава двојна диплома. Уште од основањето на универзитетот ние сме тука за нашите студенти. Ви помагаме да ги откриете Вашите интереси, да ги развиете сопствените таленти, да ги совладате клучните вештини за успех… Ние Ви помагаме да ја живеете својата визија. Дознајте повеќе …

Повеќе »

Професори од универзитетот Г. Р. Державин од Тамбов , Русија во работна посета во две институции во Штип

Професори од универзитетот Г. Романович Державин од Тамбов, Русија во работна посета  во две институции во Штип. Се работи за универзитетески професори кои се како размена на експерти од својата област и се вклучени како предавачи на наставнуте програми на додипломски студии на истоимениот МСУ Г. Р. Державин во Св. Николе …

Повеќе »

Позната програмата за Денови на психологијата

Петок 06.05.2016 11-12 часот Регистрација 12-12.20 Предавање на тема ,,Важност и принципи во подготовка на децата за на училиште” – проф. д-р Момчило Симоновиќ 12.20 -12.40 Позитивната психологија и развојот на психолошкиот капитал на работно место – проф. д-р. Марија Котевска Димовска 12.40-13.00 Кратка пауза 13.00 -14.30 Работилница ,, Моето …

Повеќе »

Денови на психологија на МСУ Г. Р. Державин

Ако сте студенти на психологија или пак едноставно сте љубопитни и сакате да научите повеќе за оваа наука ова е вистинското место и време и за вас. Одблиску преку предавања и работилници подобро же ја запознаете психологијата. Цената е така формирана за секој да може да ги посети работилниците: 1 …

Повеќе »

Интервју со асс. м-р Мартин Савевски околу штетното влијание на радиоактивното зрачење и нуклеарниот отпад врз човекот и животната средина

По повод 30 годишнината од несреќата во Чернобил околу нуклеарните централи и штетното дејство на радиоактивното зрачење и нуклеарниот отпад врз човекот и животната средина поразговаравме со м-р Мартин Савевски, асистент на МСУ Г. Р. Державин Св. Николе- Битола. 1. Што е радиоактивно зрачење ( радијација)? Одредени атоми се радиоактивни, …

Повеќе »

Интервју со Асс.М-р.Ерика Пешкоска ЗА или ПРОТИВ ЕУТАНАЗИЈА во МАКЕДОНСКОТО ЗАКОНОДАВСТВО

За тоа што претставува еутаназијата ЗА или ПРОТИВ ЕУТАНАЗИЈА во МАКЕДОНСКОТО ЗАКОНОДАВСТВО и многу повеќе ке прочитате во интервјуто со Асс.М-р.Ерика Пешкоска.   Што всушност претставува еутаназијата ? Еутаназија е убиство од милосрдија, која е присутна кај неизлечивите болесни луѓе, и овозможува да биде ставен крајот на секое мачење. Но да напоменеме …

Повеќе »