Почетна / Tag Archives: Американско Катче

Tag Archives: Американско Катче

Порака на денот: Толеранцијата е срцето на мудроста

Маријана Коцева е член на Цивитас и активен учесник во сите активности на здружението. Сака да помага на тие што им е потребна помош,  да се дружи а посебно ја сака медицината. Нејзината порака е : Толеранцијата е срцето на мудроста.

Повеќе »

Утре, Цивитас и Американското катче ве покануваат на креативна работилница!

Утре, на ден 09.11.2016 год. ке се реализира уште една заеднича креативна работилница повелете и учестувајте и бидете дел од нашиот настан се работи за иработка на предмети од стари весници со цел развој на креативната свест кај младите. Ве отчекуваме во 17 :00 часот.

Повеќе »

Порака на денот: Најголемиот резултат на едукацијата е толеранцијата

Ова е петтата  порака по повод месецот на толеранција кој е во организација на Цивитас и Американското катче чија цел е подигање на јавната свест во врска со толеранцијата. Мартин Ѓорѓиев е претседател и основач на Здружението Цивитас и секако како и вообичаено иницијатор на многу хуманитарни едукативни и настани …

Повеќе »

Порака на денот: Tolerance is being patient with kids!

Виолета Ефтимова Ова е четврта порака по повод месецот на толеранција кој е во организација на Цивитас и Американското катче чија цел е подигање на јавната свест во врска со толеранцијата. И благодариме на Виолета што е дел од оваа активност и за огромниот  придонес за ширење на толеранцијата. Виолета …

Повеќе »

Порака на денот: Tolerance is loving the world being different

Иван Трпчески Ова е третата порака по повод месецот на толеранција кој е во организација на Цивитас и Американското катче чија цел е подигање на јавната свест во врска со толеранцијата. Му благодариме на Иван што е дел од оваа активност и за огромниот  придонес за ширење на толеранцијата.  

Повеќе »

Порака на денот: Сите ние сме деца на оваа земја, не е важно од каде си, на каков јазик зборуваш и што си по националност !!!!

По повод месецот на толеранцијата за денес 03 -ти Ноември  здружението Цивитас и Американското катче донесоа одлука тоа да биде пораката на Милан Андонов. Милан Андонов, трудољубив, одговорен и успешен. Сака да пишува поезија и да патува. Член е на здружението Цивитас. Секој може да биде дел од оваа активност, …

Повеќе »

Порака на денот: Подај рака на секому не плаши се !

Од денес и официјално стартува активноста за подигање на јавната свест кај граѓаните во врска со толеранцијата. По тој повод Здружението Цивитас и Американското Катче спроведоа фотосесија  која ќе трае до крајот на Ноември, односно секој учесник ќе биде промовиран со својата порака во еден ден од Ноември. Почнувајќи од …

Повеќе »

Ден на толеранцијата во Американското катче, посетете го утре!!!

Утре (Среда)  2-ри Ноември  од 18 до 20 часот  посетете го Американското катче во Штип заедно да го прославиме Денот на толеранцијата преку испишување на инспиративни пораки со кои ќе бидете фотографирани. Настанот е во организација на Американското катче и Цивитас.

Повеќе »

ДЕН НА МЕЃУНАРОДНИТЕ СТУДЕНТИ ВО АМЕРИКАНСКОТО КАТЧЕ ВО ШТИП

Ден на меѓународните студенти во Американско Катче Штип!Бесплатен Онлајн Саем на колеџи/универзитети! Започнуваме утре во 10 часот! Различни теми! Регистрирајте се веднаш! Aгенда на денот-презентации кои може да ги проследите во Американското Катче во Штип 10am-11am-Discover Undergraduate U.S. Higher Education (Learn about undergraduate high education in the U.S. during this …

Повеќе »

РАБОТИЛНИЦА – ПОЕЗИЈА – ZOO POETRY

Американското Катче во Штип, Советот на Млади и Националната установа/универзитетска библиотека ” Гоце Делчев ” ќе организираат настан наречен ZOO Poetry каде љубителите на поезијата ќе можат да уживаат во познати стихови закачени на дрвјата на Зоолошката градина во Штип. Предтходно во Американското Катче во Штип Ивана Атанасова од Кочани …

Повеќе »