CIVITAS
Живот Здравје Ментално Здравје

Што се случува во мозокот на убијците…..

Мозокот има одбранбени маханизми кои го штитат од обвинување и осуда, а со тоа го оправдуваат злосторството. На истиот принцип работи секој мозок, тоа објаснува зошто убијците немаат грижа на совест и изгледаат како да се бесчувствителни.

Related posts

ОВАА ЖЕНА Е АЛЕРГИЧНА НА НЕЈЗИНИОТ СОПРУГ

Најдобрите вежби за трудници: Што треба да правите, а што да одбегнувате во секоја фаза од бременоста?

Како можат да ви наштетат гумите за џвакање