Почетна / Вести / Свет / Samsung ќе го прикаже смартфонот на превиткување оваа година

Samsung ќе го прикаже смартфонот на превиткување оваа година

За смартфонот од Samsung, иако оваа година не се единствените кои најавуваат развој на ваков уред, кој треба да има екран кој се преклопува можеме да прочитаме се повеќе.Директорот на компанијата најави дека тие се планираат да бидат првата компанија која ќе излезе на пазарот со ваков уред,а можеби претставување на телефонот ќе се случи овој ноември на настан од Samsung.Продажбата на овој уред, дури и да биде претставен оваа година, не се очекува да почне веднаш, па тоа останува за идната година.Директорот на компанијата исто така истакнал дека тие сакаат корисниците кога ќе го користат уредот во формат на таблет, да можат да забележат разлика од користење на обичен таблет компјутер, односно да можат лесно да сфатат зошто Samsung го има направено ваков уредот. Претставувањето на уреди со екрани кои може да се превиткаат треба да ја претстават наредната револуција на пазарот на смартфони.

За Никола Манев

Можеби ќе ве интересира

Еве ја боја за 2018 година!

Секоја година, експертите за боја од Институтот за бои Пантоне (Pantone Colour Institute) истражуваат и …