Новости

Со смотра и пригоден говор, одбележан Денот на АРМ во штипската Касарна

Армијата на Република Македонија, денес одбележува 23 години од нејзиното формирање. По тој повод во Касарната „Јане Сандански“, во Штип, се одржа свеченост на која за значењето на овој датум говореше командантот на втората механизаирана пешадиска бригада, потполковник Стојанче Тодоров. Покрај ова, како што нагласи командантот Тодоров, припадниците на АРМ …

Повеќе »

Реакции на општина Штип и инвеститорите во Трговскиот Центар

Во јавноста подолг временски период од одредени медиуми беа пласирани разни дезинформации околу реконструкцијата и доградбата на Трговскиот центар по однос на тоа дека целата постапката за добивање на градежно одобрение од страна на Градоначалникот на Општина Штип била незаконита, како и информацијата во последните денови дека од страна на …

Повеќе »

Слаба побарувачката на денешниот добиточен пазар во Облешево

Слаба побарувачката на денешниот добиточен пазар во Облешево. На производителите им е евтино, на купувачите им е скапо, а и трговците не се најзадоволни оти работат за ситна пара. Сточарите велат дека луѓето купуваат повеќе пиперки и домати, а прасиња и телиња послабо. Добиточниот пазар во Облешево е единствениот на …

Повеќе »

Нова канализациона мрежа , асфалтирање на улици , хортикултурно уредување ќе добијат жителите на Чешиново – Облешево

Општина Чешиново – Облешево ќе добие нова канализациона мрежа, асфалтирање на улици и хортикутурно уредување на десет населени места. Ова е резултат на напорното работење на општината во изработка на потребната документација за изноаѓање средства за реализација на ваквите проекти. „Во населеното место Чифлик ќе се гради канализациски систем за …

Повеќе »

Успешно работи новата индустриска зона во Виница

Веќе 5 години новата индустриска зона во Виница бележи раст на вработувањата во овој регион. Идејата за изградба на технолошко индустриска развојна зона е на бизнис секторот во општина Виница, за која градоначалникот на општината Емил Дончев вели дека компаниите веќе ќе имаат потреба за прошитување на капацитетите. Во оваа …

Повеќе »