Новости

99-годишната баба за пример!

99- годишната старица Лилијан Вебер од Ајова секојдневно шие фустани за сиромашните девојчиња од Африка но и ширум светот. Секој ден во својот дом грижливите раце на бабичката изработуваат по еден фустан. Фустаните преку добротворна организација пристигнуваат кај сиромашните деца чии мајки неможат да си дозволат да купат облека за …

Повеќе »

Бидете оптимисти

Можете ли да се сетите кога последен пат ве преплавило чувството на радост и восхит, а лицето ви се разведрило од среќа? Сетете се кога во последниот месец ви било преубаво,кога сте имале чувство дека животот е добар, праведен и убав. Повеќето не се во состојба тоа да го сторат. …

Повеќе »

Како да ја зголемите енергијата ?

1.Засекогаш млади Движењето ,правилната исхрана и позитивното размислување-тоа е,велат,формулата за добрата мотивација и за вечна младост. 2.Јаболката за имунитет “Едно јаболко на ден и не ти е потребен лекар”,вели една англиска поговорка.Меѓутоа зависи каков вид јаболко.Најновите истражувања покажале дека видот “боскоп” содржи најмногу заштитни флавоноиди. 3.Време е за чај Сосема …

Повеќе »

5 години Американско Катче во Штип

На 3 ти Март, во Штип го прослави својот 5ти роденден. Забавата по повод овој значаен настан ги собра на едно место најверните членови на Американското Катче, соработниците а специјален гостин беше Валери Колби, одговорна на Секторот за односи со јавност од Амбасадата на САД во Скопје. Госпоѓа Валери во …

Повеќе »

6 чекори кои ќе ви помогнат да престанете со пушењето!

6 чекори кои ќе ви помогнат да престанете со пушењето! 1.Чекор: -Анализирајте ги вашите пушачки навики. Во текот на две-три недели запишувајте кога и како за 24 часа сте запалиле цигара: дали намерно сте запалиле и нормално сте ја испушиле или тоа сте го направиле автоматски –со секоја шолја кафе …

Повеќе »