Новости

Предлог книга: “Врати ми се” – Гијом Мисо

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета  и Цивитас.мк Ви ја предлага книгата “Врати ми се” – Гијом Мисо. Книгата можете да ја најдете во книжарницата на Меѓународниот Славјански Универзитет. Ова е најважниот ден во Итановиот живот.Денес жената која што одсекогаш ја љубел се мажи за друг човек. Денес ќе им се …

Повеќе »

Предлог книга: “Жената во кафезот” – Јуси Адлер-Олсен

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета  и Цивитас.мк Ви ја предлага книгата “Жената во кафезот” – Јуси Адлер-Олсен. Книгата можете да ја најдете во книжарницата на Меѓународниот Славјански Универзитет. Прогонувана. Киднапирана. Но достоинствена. И борбена. Гребе со ноктите по голите ѕидови на просторијата во која е заробена додека прстите не почнат да …

Повеќе »

Искршената реалност во очите на моето дете

Професорката доц. д-р Ана Чучкова  која е професорка на факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет  започна мини проект, еве за што се работи.   Денес заедно со Вардан почнуваме еден наш проект. Велам “наш” затоа што тој денес ми ја “плесна” вистината во лице. Излеговме да се повозиме со …

Повеќе »

Прв отворен ден на Славјански

Вчера се одржа првиот отворен ден на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе за 2019 година. Годинава за прв пат на Меѓународен Славјански Универзитет, беше организиран отворен ден во форма на саем, со 15 работилници. 15 отворени и забавни работилници започнаа истовремено со работа и преку нив …

Повеќе »

Лесен и брз намаз со јајца и млад лук

Ние ви предлагаме лесен и вкусен намаз со јајца и млад лук, на вас останува да го приготвите и да уживате. Доаѓа пролет, лесните оброци треба да ни бидат приоритетни на листата на јадења. Состојки: 6-7 тврдо варени јајца (ситно исецкани) 1-2 свеж млад лук 1/4 ситно исецкан магданос 50г. …

Повеќе »