Новости

Предлог книга: “Лорд Морд” – Милош Урбан

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета  и Цивитас.мк Ви ја предлага книгата “Лорд Морд” – Милош Урбан  . Книгата можете да ја најдете во книжарницата на Меѓународниот Славјански Универзитет. При крајот на XIX век во Прага пламти конфликтот меѓу Чесите и Германците, се модернизира еврејскиот дел од градот, глодан од глувци, …

Повеќе »

Предлог книга: “Точка на измама” – Ден Браун

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета  и Цивитас.мк Ви ја предлага книгата “Точка на измама” – Ден Браун  . Книгата можете да ја најдете во книжарницата на Меѓународниот Славјански Универзитет. Трилер различен од сите што сте ги прочитале до сега… Кога сателитот на НАСА ќе открие зачудувачки редок објект закопан длабоко …

Повеќе »

Предлог книга: “Пабло Неруда – Страст за животот” – Адам Фајнстајн

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета  и Цивитас.мк Ви ја предлага книгата “Пабло Неруда – Страст за животот” – Адам Фајнстајн . Книгата можете да ја најдете во книжарницата на Меѓународниот Славјански Универзитет. Повеќе од триесет години по смртта на Пабло Неруда неговата поезија продолжува да се чита низ целиот свет. …

Повеќе »

Предлог книга: “Во еден момент” – Гијом Мисо

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета  и Цивитас.мк Ви ја предлага книгата “Во еден момент” – Гијом Мисо . Книгата можете да ја најдете во книжарницата на Меѓународниот Славјански Универзитет. Лиза и Артур можат да се видат само еднаш годишно. Тој целиот живот го поминува барајќи ја… А таа својот чекајќи го… …

Повеќе »

Предлог книга: “Лавиринтот: Невозможно бегство” – Џејмс Дашнер

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета  и Цивитас.мк Ви ја предлага книгата“Лавиринтот: Невозможно бегство” – Џејмс Дашнер . Книгата можете да ја најдете во книжарницата на Меѓународниот Славјански Универзитет. #1 БЕСТСЕЛЕР НА „ЊУЈОРК ТАЈМС“ Ако не си исплашен, тогаш не си човек. Томас се буди во мрачен лифт. Памтењето му е …

Повеќе »