CIVITAS

Category : На денешен ден

0

На денешен ден

ТОШЕ-„Верувам во Бога и единствено нему можам да му се заблагодарам за дарот што го имам, бидејќи ова што го работам го сметам за мисија што тој ја извршува преку мене. Јас сум само марионета“

По повод десетгодишнината од трагедијата и прераната смрт на Тоше Проески, ви претставуваме дел од неговите мисли и изјави што ги кажа во текот на
На денешен ден

Здружението Цивитас го прославија 4 годишното постоење на здружението и 2 годишното постоење на порталот

Здружението Цивитас го прославија 4 годишното постоење на здружението и 2 годишното постоење на порталот. Со малку човечност и трошка љубов ќе успееме да доведеме
На денешен ден

НА ДЕНЕШЕН ДЕН НИЗ ИСТОРИЈАТА …

1862 Умре американскиот пронаоѓач Семјуел Колт. 1863 Во Лондон –  Велика Британија е пуштена во работа првата подземна железница или метро во светот. 1889 Франција
На денешен ден

НА ДЕНЕШЕН ДЕН НИЗ ИСТОРИЈАТА НА ПОЕТИТЕ И ПИСАТЕЛИТЕ…

На денешен ден низ историјата на поетите и писателите… 1639 – Роден е францускиот писател Жан Расин, истакнат претставник на класицизмот кој во своите дела
На денешен ден

НА ДЕНЕШЕН ДЕН НИЗ ИСТОРИЈАТА…

1648 Папата Инохентие X го осуди Вестфалскиот мир со кој еден месец порано заврши Триесетгодишната војна. 1703 Во дводневната „Голема луња“ во јужна Англија загинаа
На денешен ден

НА ДЕНЕШЕН ДЕН НИЗ ИСТОРИЈАТА…

1833 Во Нови Сад е роден Јован Јовановиќ – Змај, српски писател, преведувач, новинар, академик и лекар. Главни негови дела се „Пејанија“, „Трендафилчиња“ и „Свенати