CIVITAS

Category : Поезија и проза

0

Поезија и проза Предлог книга

ПОСТОИШ ВО СЕКОЈ ОБЛИК на Виолета Тодева-Мијалкова

Излезе од печат уште една нова книга на поетесата Виолета Тодева-Мијалкова. Ова е нејзина лична книга-поезија која овојпат го носи насловот „ПОСТОИШ во секој облик“,
Поезија и проза

Промоција на книга и хуманитарен настан во  НУ-УБ  „Гоце Делчев“ – Штип

Утре  Среда, 06 септември 2017, 18.30 часот  НУ-УБ  „Гоце Делчев“ – Штип организира промоција на книгата „АПОТЕОЗА НА СРЕЌАТА “  автор на книгата е Ирена Постолова
Вести Поезија и проза Хуманитарни настани

Промоција на книгата „АПОТЕОЗА НА СРЕЌАТА “

Во Среда, 06 септември 2017, 18.30 часот  НУ-УБ  „Гоце Делчев“ – Штип организира промоција на книгата „АПОТЕОЗА НА СРЕЌАТА “  автор на книгата е Ирена Постолова
Поезија и проза

Уште едно прекрасно дело на Виолета Тодева Мијалкова ,,НАСЛИКАЈ МЕ„

Деновиве од печат излезе  новата стихозбирка под наслов  ,,НАСЛИКАЈ МЕ”. Рецензент на оваа стихозбирка е  проф.Зоран Мијалков а за изданието  на стихозбирката се погрижи печатницата  2-ри
Вести Донации Македонија Поезија и проза Предлог книга

Промоција на книга и хуманост на едно место

Вчера во Мултимедијалниот центар во Штип се одржа  прекрасна промоција на автобиографската книга на Марија Димкова. Уредник на книгата е Добрила Грашеска, рецензенти се Проф.д-р
Поезија и проза

ЖИВОТНА ОВУЛАЦИЈА – СОЊА ЗМЕЈКОСКА

ЖИВОТНА ОВУЛАЦИЈА Се превиткувам на креветот од естроген, искамшикувана од сеќавањата на едни далечни ноќи, удавени во џин и еротика. (жива вода сум) Вселената е
Поезија и проза

БЕЛОЦВЕТНИ ВИШНИ – РЕНАТА ПЕНЧОВА

БЕЛОЦВЕТНИ ВИШНИ Во паузите на верувањето, во љубовните расчекори одминувате низ ветриштата, одминувате без размена на тишините. Одминувате без збор, без да ја дочекате сеидбата
Поезија и проза

ПЕСНАТА НА СЛАВЕЈОТ – ЈАГОТКА ТОМОВСКА

ПЕСНАТА НА СЛАВЕЈОТ Се прашувам во овој утрински час Од каде доаѓа Овој прекрасен глас Дали тоа шумата пее дали некоја птица за љубениот солзи
Поезија и проза

КАПКА ВИНО – АЛЕКСАНДРА ДОНЕВА

Капка вино Капка по капка Вино бело се испива Утро низ прозор наѕира, Мисли низ одаја прелетуваат како светулки Во темна ноќ. Миризливи свеќи, чад