Почетна / Хуманитарни настани

Хуманитарни настани

0

ЗДРУЖЕНИЕТО ЦИВИТАС СО ЉУБОВ ЗА СИМОНА ВО ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Здружението Цивитас се вклучува во големата хуманитарна акција за нашата согрѓанка – малата Симона Хаџи Тошев, која има само четири години . На оваа мала душа, невино чисто детско срце и  е потребна и нашата помош, како и секоја друга. На Симона и е дијагностицирано Акутна нелимфобластна леукемија. Затоа, се …

Повеќе »

Трета по ред изложба на ЦПЛИП Порака во Штип

ЦПЛИП Порака во последните три години организира настан по повод 3 ти декември денот на лицата со посебни потреби. Се работи за отворен настан на кој се поканети сите оние кои ги подржуваат овие лица во борбата за еднакви права и можности во општеството. Како и во претходните години и …

Повеќе »

Петта изложба на Верче Андонова за само неколку месеци

Закажана е 5-та по ред изложба на Верче Андонова и овојпат изложбата е во комплетна организација на Здружението Цивитас и Ну-УБ  Гоце Делчев Штип, а ќе се одржи во просторииите на Домот на културата ,,Наум Наумовски Борче” во Крушево. Верче е лице со посебни потреби и е член на ЦПЛИП …

Повеќе »

(Галерија) МСУ Г. Р. Державин домакин на принцези и принцеви во Битола

Денес Меѓународниот Славјански Универзитет Г.Р. Державин беше домаќин на заедничка дружба на ЦПЛИП ,,Порака" Штип, Битола, Прилеп и учениците од училиштето за оштетен слух и говор ,,Кочо Рацин" од Битола, во организирање на настанот беше вклучено и здружението ,,Цивитас" а самиот настан беше во два дела, првиот дел беше организирана …

Повеќе »

Несекојдневна хуманитарна изложба на Верче Андонова

Несекојдневна изложба со арапска техника на Верче Андонова ќе се одржи во НУ-УБ ,,Гоце Делчев” Штип. Ова е прва изложба на Верче, а е во организација на  Здружението Цивитас  и НУ-УБ ,,Гоце Делчев” Штип,  како подржувач на овој настан се јавува и ЦПЛИП ,,Порака” Штип каде што Верче членува. Ова …

Повеќе »

Поставени донациски кутии наменети за собирање на средства за децата со посебни потреби

Во пресрет на новогодишните и божиќните празници се поставени повеќе од 20 донациски кутии во маркетите на КИТ- ГО со цел собирање на средствата за потребите на децата со посебни потреби од Штип. Овие донациски кутии беа обезбедени од средствата собрани од хуманитарниот концерт на Здружение Цивитас. Кутиите понатаму се …

Повеќе »

Здружението “Цивитас” со скромни подароци за дечињата од дневниот центар во Штип

Во пресрет  на новогодишните празници децата со посебни потреби од Дневниот центар во Штип добија пригодни подароци од Здружението Цивитас насмевката и радоста беше најголемо благодарам за нас од дечињата но и мотив да ја продолжиме нашата соработка и оваа година. Се надеваме дека оваа скромна донација ќе ги поттикне …

Повеќе »

Еве кој се ќе настапи на утрешниот голем хуманитарен концерт на ,,Цивитас”

На  хуманитарниот концерт во организација на Цивитас и КУД ,,Ристо Донев Учителот”  оваа година на сцената во Домот на културата во фолк делот  ќе се појават Јордан Митев, Медиум бенд , Анета Арсовска, Пантелија Тодороска, Васил Чамов, Феникс Бенд и Ален Хасановиќ.  Во забавниот блок ќе настапат Марија Груевска, Зоран …

Повеќе »

Големиот хуманитарен концерт е утре!

На  хуманитарниот концерт во организација на Цивитас и КУД ,,Ристо Донев Учителот”  оваа година на сцената во Домот на културата во фолк делот  ќе се појават Јордан Митев, Фокус бенд , Анета Арсовска, Пантелија Тодороска, Васил Чамов, Феникс Бенд и Ален Хасановиќ.  Во забавниот блок ќе настапат Марија Груевска, Зоран …

Повеќе »

Само неколку дена до хуманитарниот концерт на Цивитас, нови детали!

На  хуманитарниот концерт во организација на Цивитас и КУД ,,Ристо Донев Учителот”  оваа година на сцената во Домот на културата во фолк делот  ќе се појават Јордан Митев, Фокус бенд , Анета Арсовска, Пантелија Тодороска, Васил Чамов, Феникс Бенд и Ален Хасановиќ, секако ова е само дел од изведувачите.  Во …

Повеќе »