Почетна / Донации / Донациски Броеви (страна 4)

Донациски Броеви

0

Да бидеме хумани да и помогнеме на Прочкови да ги соберат парите!!!!

Братчето на Ивана Прочкова од Богданци која боледува од искривување на рбетниот столб во вратниот дел од 51 %,  со јавен час свирејќи на виолина  собираше пари за лекувањето  на неговата сестричка. Ивана треба да се лекува во Германија, а лекувањето чини 58 ооо евра. Секоја чест за Никола.   …

Повеќе »

Апел за помош на малата Јана!!!

  Јана Грковски  боледува од церебрална парализа и има епилепсија. За подобрување на состојбата потребно е Јана да замине во Германија на лекување, но лекувањето чини околу 30.700 евра. Оваа сума семејството само неможе да ја обезбеди. Да и помогнеме!!! Телефонските броеви на кои можете да донирате се следниве: 070 …

Повеќе »

Апел за помош на Сара Шошевска од Скопје

Да и помогнеме на Сара  која има 14 години и веќе четврта година се лекува од meduloblastom (тумор на мозок). Сара е оперирана три пати во Скопје, но туморот не е целосно отстранет поради ризикот од големи оштетувања. Единствена опција во моментов е операција со гама нож, за која  треба да …

Повеќе »

Апел за помош на малиот Кирил !!!

Кирил е единаесетмесечно среќно бебе кое сака да си игра со неговите играчки и да го гледа омилениот цртан Фиксики. Тој е прво и единствено дете на неговите родители Горан и Марија и е нивна најголема радост. За жал, на Кирил неодамна му е дијагностициран тумор на мозокот, односно rhabdomyosarcoma, …

Повеќе »

Да и помогнеме на Матеа Матовска да ја победи болеста!!!

Матеа Матовска боледува од леукемија. За лекувањето и се потребни најмалку 100000 евра. Лекувањето ќе го продолжи во Рим, Италија. Се повикуваат сите хумани луѓе да донираат на следните донациски броеви: 070    143 106 077      143  133 075      143   450 жиро сметка Комерцијална банка- …

Повеќе »

Да донираме за малата Ели!!!!

Да и помогнеме на 8- годишната  Ели да има детство какво што заслужува. Таа е родена со аганглионарен мега колон, состојба која е многу ретка и поради која таа е во животозагрозувачка состојба!!!! Таа со родителите е во болница во Америка каде секој ден трошоците растат, да им помогнеме !!! …

Повеќе »

Апел за помош на Александра Илиевска од Пробиштип !!!

Александра Илиевска е 35-годишна девојка од Пробиштип која го изгубила видот. За да може да прогледа и да живеее нормално како сите нас таа треба да замине на операција во Уфа, Русија за што и се потребни 3000 евра. Да се надеваме дека со тие интервенции видот ќе и се …

Повеќе »

ВНИМАНИЕ – СЕ БАРА НУЛТА НЕГАТИВ КРВНА ГРУПА ЗА ДЕТЕ БОЛНО ОД ЛЕУКЕМИЈА

Се бара нулта негатив крвна група за детенце кое боледува од леукемија. Доколку сакате да помогнете ве замолуваме да се јавите во трансфузиологија на телефонскиот број 32 26 923/ 02 31 19 101 или повеќе за и околу оваа информација  на следниов линк  Во текот на денот се замолуваат сите хумани …

Повеќе »

ХУМАНИТАРЕН НАСТАН ЗА ЉУПЧО ЦРВЕНКОСКИ ОД ПРИЛЕП

Мото клубот Мото Скопје на 5-ти февруари со почеток од 20 часот во „Road House“ во Скопје ќе организира акција за помош на нашиот колега. Влезот ќе се наплаќа симболични 100 денари, средства кои ќе му бидат префрлени на Љупчо, а дополнително на тоа секој кој сака и е во …

Повеќе »

Волонтери на “Цивитас” денес поделија фларери со донациски броеви за Малата Марија

Денес, 13.01. 2016 г.  волонтери на Здружението “Цивитас” поделија Флаери со донацицки броеви и транскциска сметка на Славјанскиот Универзитет во Cв. Николе, освен оваа активнос здружението деновиве ке подели  флаери низ централнотот гратско подрачје во Штип, оваа активност се планира да се повторри во повеќе градови ноз државата. под Слоганот …

Повеќе »