Почетна / Донации / Донациски Броеви

Донациски Броеви

0

Славица има потреба од нас !!!

Славица Димитрова е девојка која боледува од makularna degeneracia и retinopatia spigmentoza, генетско заболување на очите за кое во Мекедонија нема соодветен третман. Потребно е лекување во Русија, третман со матични клетки во институт за очни болести во Санкт Петербург. Третманот чини 6000 евра.  Сума која сите заедно можеме брзо …

Повеќе »

Апел за помош на Валентина од Бугарија

    Валентина од Бугарија слушнала за македонската хуманост , а посебно за Штипјани и ни се обрати нам да ги известиме сите хумани луѓе да и помогнеме да ги собере средствата до крајот на овој месец да замине на лекување. Еве го нејзиното писмо кое ни го прати нам: …

Повеќе »

Заедно да собереме средства за малиот Бојан од Штип!!!

11-месечниот Бојан од Штип има вродена срцева маана( agenesio arteria pulmonalis lateralis sinnistra- недоволно развиена  пулмонална артерија  и VSD- коморен септален дефект на срцето. Тој итно треба да се оперира во Бугарија. Операцијата чини 15 500 евра. Да му помогнеме на семејството побрзо да ги собере потребните средства. Кој е …

Повеќе »

Марија има само уште девет дена од донациските броеви а само пола од средствата се собрани

Марија е 3 ипол годинки и боледува од Аперт  синдром проследен со синдактилија . За претстојните операции во Гоп Хастанеси во Истанбул потребни се 10000 евра . За таа цел отворена е донациска сметка:290500017104812 на име Марија Симовска ТТК банка Скопје  и донациски броеви : 143163 Телеком 143463 Вип оне

Повеќе »

Да и помогнеме на малата Марија

Марија е 3 ипол годинки и боледува од Аперт  синдром проследен со синдактилија . За претстојните операции во Гоп Хастанеси во Истанбул потребни се 10000 евра . за таа цел отоврена е донциска сметка:290500017104812 на име Марија Симовска ТТК банка Скопје  и донациски броеви : 143163 Телеком 143463 Вип оне …

Повеќе »

Да му помогнеме на Методи од Кочани да ги собере потребните средства!!!

Методи Митев од Кочани боледува од параплегија (парализа на нозете) и веќе подолго време собира пари да замине на лекување во Кина за пресадување на матични клетки. Да му помогнеме побрзо да ги собере бидејќи операцијата е закажана за Март и неможе да се презакаже а потребни се уште 10 …

Повеќе »

Да и помогнеме на малата Николија од Неготино

Николија Динова е деветмесечно бебе кое боледува од голем “Porenzephaler”, дефект на мозокот и мозочни грчеви кои секојдневно се влошуваат. Потребно е лекување во Германија за кое се потребни големи финансиски средства. Нејзините родители битката против болеста не можат да ја добијат сами и неопходна им е помошта од добрите …

Повеќе »

Апел за помош на Борче

  Борче е млад дечко кој боледува од бета таласемија (ретка генетска болест) и му е потребна итно трансплантација на коскена срцевина. Донор ќе биде неговиот брат Кристијан. Кристијан Јовановски на неговиот Фејсбук профил моли за помош за неговиот брат. Тој ќе биде донор на коскена срцевина, но им требаат …

Повеќе »

Апел за помош на Хана од Виница

Хана Миланов, има само четири години и  дијагностицирано  леукемија, а во моментов родителите се соочуваат со  тешкотии околу покривање на високите трошоци за нејзиното лекување. Лекувањето во Скопје би требало да заврши кон крајот на оваа година, а потоа да продолжи во домашни услови. Семејството ги набавува потребните лекови од …

Повеќе »