CIVITAS

Category : Барам помош

0

Барам помош

Апел за помош: Потребни се 200.000 евра за лекување на 15 годишно девојче од Охрид во Германија

Admin
Судбината си поигрува со уште еден млад живот. На петнаесетгодишната Сара Настеска од Охрид дијагностициран и е малиген тумор „Anemija Plastica“ кој ја напаѓа коскената
Барам помош Донации Донациски Броеви

Славица има потреба од нас !!!

Славица Димитрова е девојка која боледува од makularna degeneracia и retinopatia spigmentoza, генетско заболување на очите за кое во Мекедонија нема соодветен третман. Потребно е
Барам помош Донации Донациски Броеви

Апел за помош на Валентина од Бугарија

    Валентина од Бугарија слушнала за македонската хуманост , а посебно за Штипјани и ни се обрати нам да ги известиме сите хумани луѓе
Барам помош Донации Донациски Броеви

Заедно да собереме средства за малиот Бојан од Штип!!!

11-месечниот Бојан од Штип има вродена срцева маана( agenesio arteria pulmonalis lateralis sinnistra- недоволно развиена  пулмонална артерија  и VSD- коморен септален дефект на срцето. Тој
Барам помош Донации Донациски Броеви

Марија има само уште девет дена од донациските броеви а само пола од средствата се собрани

Марија е 3 ипол годинки и боледува од Аперт  синдром проследен со синдактилија . За претстојните операции во Гоп Хастанеси во Истанбул потребни се 10000