CIVITAS

Author : Мартин Ѓорѓиев - Штип

http://www.civitas.mk - 510 Posts - 0 Comments
Рецепти

Природен лек за плодност

Познато е дека смоквите се употребувале пред повеќе од илјада години, но од непознати причини помалку се денес запоставени во исхраната. Сувите смокви се исклучително
Здравје Рецепти Физичко Здравје

Лек против инфекции: Природен антибиотик

Формулата потекнува уште од средновековна Европа и делува како антибиотик. Овој лек има силна антивирусна и антигабична формула, но исто така ја подобрува циркулацијата на
Рецепти Физичко Здравје

Oвој природен лек против кашлица мора да го направите

Со помош на овој сируп веднаш ќе ја запрете кашлицата и на своето тело ќе му ја вратите енергијата, која секогаш му недостига, особено во
Вести Македонија

Слободни денови кои ви следуваат по закон

Работникот има право на платен одмор заради лични и семејни околности (за склучување на брак, раѓање на дете (само за таткото) и/или смрт на близок
Здравје Рецепти

Сируп и чај од ѓумбир?

Во својот хранлив состав ѓумбирот најмногу содржи витамин Ц, калиум, железо, калциум и магнезиум. Ѓумбирот (ботаничко име: Zingiber officinale) е едногодишно коренесто растение кое води потекло од јужниот дел на азискиот
Рецепти

Природен лек против кашлица за сите членови на семејството

Состојки за домашен лек против кашлица – Мед – Црна ротквица Постапката на подготовка за лекот против кашлица 1. Издлабете го внатрешниот дел на ротквицата.