Почетна / Канал Плус Телевизија

Канал Плус Телевизија

Работи кои некогаш биле неприфатливи, а денес се тренд

Ова се работи кои радикално се вратија и од некогаш општествено отфрлени, станаа тренд на денешницата. – Класична мелодии за мобилен телефон, кои фабрички се вметнати во него. – Барање партнери преку интернет. Некогаш тоа се сокриваше, но со воведувањето на такви апликации, истото се врати и премногу е популарно, …

Повеќе »

Здравствен дом Штип денес организираше бесплатни прегледи на пензионери

Редовните здравствени прегледи особено кај повозрасните граѓани се од големо значење за најмалување на бројот на кардиоваскуларните заболување и дијабетисот. Покрај прегледите исто така за зачуваување на здравјето, клучна улога има и начинот на исхранта. Проверка на крвта и крвниот притисок како и совети за исхраната денес Здравствениот дом од …

Повеќе »

Со висококвалитетно земјоделство до пласман на Европските пазари

Стопанската коморa на Македонија денес потпиша меморандум со Општина Карбинци се со цел подобрување и унапредување на можностите за развој во регионот, со акцент на земјоделството. Ова е од големо значање за стопанството во Општина Карбинци. Агрономите велат,  дека треба да се следат одредени чекори за да се достигне до …

Повеќе »

Две приватни фирми заинтересирани за ФК Брегалница, Бојаџиев најави борба за опстанок на клубот

По двата неуспешни обиди за продажба на акциите на Фудбалскиот клуб Брегалница, новиот претседател на клубот Ангел Бојаџиев денеска изјави дека две приватни фирми веќе пројавиле интерес за купување на акциите на фудбалскиот клуб Брегалница од кои едната е во преговори со локалната самоуправа за купување на пола од акциите …

Повеќе »

Загадувањето на воздухот главна закана по здравјето на Европејците

Наспроти подобрениот квалитет на воздухот, напорите за справување со загадувањето во Европа треба да се зголемат поради високата цена по животот на луѓето и животната средина, соопшти денеска Европската агенција за екологија (ЕЕА).– Загадувањето на воздухот е најголемата поединечна еколошка закана во Европа, наведе Агенцијата, чие седиште е во Копенхаген. …

Повеќе »

Бугарите за една година посиромашни за две милијарди долари

Бугарските државјани во однос на лани се посиромашни за вкупно две милијарди долари, се наведува во годишниот извештај на „Кредит Свис“. Расположливите средства по глава на жител кон средината на годинава изнесува 14.824 долар (9.159 долари финансиски и 8.748 долари нефинансиски средства). Вкупното „богатство“ на Бугарите е намалено и во однос на …

Повеќе »

Порака на денот: Tolerance is being patient with kids!

Виолета Ефтимова Ова е четврта порака по повод месецот на толеранција кој е во организација на Цивитас и Американското катче чија цел е подигање на јавната свест во врска со толеранцијата. И благодариме на Виолета што е дел од оваа активност и за огромниот  придонес за ширење на толеранцијата. Виолета …

Повеќе »

За само една недела потрошени скоро сите вакцини против сезонски грип во Кочани и соседните општини

Голем интерес покажаа граѓаните на Кочани и општините што ги покрива кочанскиот центар за јавно здравје за вакцините против сезонски грип. За само една недела откако се пристигнати и достапни за граѓаните, во Кочани од 800 потрошени се 660 вакцини. Во Виница се потрошени сите набавени 400 вакцини. Слична е …

Повеќе »

УСАИД-Климатските промени од година во година со се поголемо влијание

Климатските промени од година во година се повеќе влијаат на земјоделските посеви и сточарството. Со цел земјоделците од руралните средни полесно да се прилагот на овие временски услови и соодветно да ги заштитат своите посеви формирани се Локалните акциски групи. За успешно спроведување на стратегии и мерките за заштита на …

Повеќе »

Казни за работодавачите кои нема да исплатат К – 15 навреме

К – 15 од 40 % , од висината на платата, ќе добие секој вработен. Според последните измени на Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството предвидено е регрес за годишен одмор со висина од најмалку 40% од основицата. Кај работодавачите кај кои настанале потешкотии во работењето, …

Повеќе »