CIVITAS
Здравје Канал Плус Вести Физичко Здравје

8 ПРИЧИНИ ЗОШТО ТРЕБА ДА СЕ ПИЕ ЧАЈ ОД ШИПКА

За денес ви ги откриваме 5-те причини зошто треба редовно во зимо, па и во летниот период како леден чај да консумираме во нашиот организирам топол чај од шипка. Овој напиток со светло црвенкаста боја има премногу добар и малку киселест вкус. Прочитајте ги неговите благодети во продолжение.

1.Чајот од шипка е одличен додаток во лекувањето на болести како остеоартритис, зошто ги ублажува болките и укоченоста, а ја олеснува мобилноста.

2. Се употребува за низа проблеми како што се грчевите, недостаток на желудочна кислеина, иритација и чиреви на желудникот. Се пие против дијареа.

3. Ја подобрува работата на црниот дроб и жолчката.

4. Помага при исфрлање на камен на жолчката и бубрегот.

5. Тој е извор на витамини. Најмногу го содржи витаминот Ц.

6. Помага во борбата со холестеролот.

7. Доколку редовно се пие го намалува крвниот притисок.

8. Во телото ги ублажува мускулаторните тегоби.

 

Related posts

Берово ќе ги подига капацитетите на индивидуалните туристички објекти

Синоќашниот дожд не го спречи празнувањето на Павловден во Виница

Подобрување на условите за живот околу Беровско езеро

Leave a Comment