Почетна / Вести / Со висококвалитетно земјоделство до пласман на Европските пазари

Со висококвалитетно земјоделство до пласман на Европските пазари

Стопанската коморa на Македонија денес потпиша меморандум со Општина Карбинци се со цел подобрување и унапредување на можностите за развој во регионот, со акцент на земјоделството. Ова е од големо значање за стопанството во Општина Карбинци.

Агрономите велат,  дека треба да се следат одредени чекори за да се достигне до висококвалитетно земјоделство и како би било конкурентно на Европските пазари.

Во овој регион веќе неколку стопански капацитети вршат извоз. Станува збор за производители на корнишони, раноградинарски култури и други земјоделски производи кои веќе ги ивезуваат во Германија.

За Канал Плус Телевизија

Можеби ќе ве интересира

Доаѓа летното сметање на времето!

Во последниот викенд во март 2019-та година, ноќта во 2 часот меѓу 29 и 30-ти …