Почетна / Вести / Промоција на поетесата Виолета Тодева-Мијалкова

Промоција на поетесата Виолета Тодева-Мијалкова

На 2-ри Јуни 2018г. во НУ-УБ Гоце Делчев во Штип се одржа промоцијата на двете нови книги на поетесата и просветен работник Виолета Тодева-Мијалкова насловени ,,Мирисот на кожата” и ,,Маска. Рецензенти на овие дела се Горан Анчевски и Валентина Ѓорѓиевска Парго. Модератор на самиот настан беше Виктор Вукановски, а со 3 песни се претстави и хорот ,,Распеани штипјани” во кој  и самата членува. Читањето на делови  од книгите беше пропратено со пркрасните звуци на гитарата на Т.Рунчев и кавалот на Марио И. Цивитас имаше огромна чест да биде дел од оваа прекрасна промоција полна со емоции. Две одлични книги во кои  поетесата ја разголува душата  и се читаат во еден здив.

За Мартин Ѓорѓиев - Штип

Можеби ќе ве интересира

За сите кои се подготвени да го почуствуваат легендарниот глас на Здравко Чолиќ

 Балканската музичка ѕвезда, Здравко Чолиќ,  повторно во Скопје, каде со нетрпение чека да ја исполни Национална арена Филип …