Почетна / Живот / Неверојатно едноставен начин да ја почувствувате среќата и да го згреете вашето срце!!!!!

Неверојатно едноставен начин да ја почувствувате среќата и да го згреете вашето срце!!!!!

Среќата понекогаш во овој модерен начин на живеење ни се чини како нешто недостижно, како виножитото кое секогаш ни бега иако ни се чини толку близу.

 

Во сите наши обиди да ја пронајдеме среќата често го занемаруваме она најбитното- а тоа е тоа што не прави среќни.

Бидејќи кога ќе останеме со своите мисли тие заминуваат на место кое не плаши место кое нам ни открива дека колку повеќе имаме толку душата ни е попразна.

Можеби би требало да пробаме со едноставни работи кои немора да ги бараме до крајот на светот.

Според суфитската филозофија, да седиш покрај пријател или покрај сродната душа е главниот предуслов за среќата.

Се што треба е да седиме во тишина и ништо да не правиме. Така се здобиваме со внатрешно задоволство.

Среќата доаѓа во тишината додека седите со вашата сродна душа.

 

 

 

 

 

 

За Маријана Коцева - Штип

Можеби ќе ве интересира

Само Тони и Две Жени ја стартуваа мисијата – “Ширам љубов”

Атрактивниот бенд “Само Тони и две жени” оваа 2019-та ја започна со нов сингл именуван …