Почетна / Магазин / Музички “земјотрес” во интрепретација на Дејви Коцев! (ВИДЕО)

Музички “земјотрес” во интрепретација на Дејви Коцев! (ВИДЕО)

Новата година означува и нови почетоци.

Чекорејќи по овој пат, штипјанецот Дејви Коцев, овој месец ја почести својата публика со преработка на песната “Samo se nocas pojavi”, чија оригинална интепретација припаѓа на Магла Бенд.

Во поинаков аранжман и начин на изведба, Дејви Коцев остави свој автентичен белег за оваа песна.
Тој најави дека овој кавер е вовед за тоа што следува во оваа 2019-та на личен музички план.

До крајот на февруари, Дејви потврди дека во подготовка е нов видео запис, песна чиј текст ќе биде на добро познатиот Огнен Неделковски, а музика и аранжман под “диригентска ” пакла на Роберто Поп Димитров.

Додека ги очекуваме новите авторски музички проекти, уживаме во интерпретацијата на Дејви Коцев и неговиот последен ковер.

https://www.youtube.com/watch?v=UhoDqLPthPM&fbclid=IwAR3D2gQ46RtqUTkdHov7gh6ssHNwfKhrvFGwFiWIA4L0r0aLMBoOXPCOjjo&app=desktop

За Виктор Вукановски

Можеби ќе ве интересира

Комплет од 5 книги на “Принцезата Султана“

  Издавачката куќа Меѓународен Центар на Славјанска Просвета, која е со седиште во Свети Николе, …