Почетна / Вести / Економската криза ја зголеми посетеноста на Јога

Економската криза ја зголеми посетеноста на Јога

Поради економската криза многу луѓе во САД и во целиот свет беа отпуштени од работа ,токму поради овие причини  голем број од луѓето почнаа да вежбаат јога со цел да ги отргнат мислите од финансиските проблеми.

Јогата потекнува од Индија и претставува движења за зајакнување на телото и медитација со цел смирување на умот.

Анкетаата која беше направена  во САД открила дека 11 милиони американци повремено вежбаат јога а  дури 6 милиони редовно вежбаат.

Сопствениците на синџири на вежбални изјавуваат  дека додека целата економија е во рецесија, нивниот  бизнисот им   се зголемил поради големиот број на нови членови во неговите вежбални.

За Мартин Ѓорѓиев - Штип

Можеби ќе ве интересира

Отворен е повикот за Ораторски денови на Славјански Универзитет

Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет ,,Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола …