Почетна / Вести / Македонија / Децата од ,,Илинден” во Крива Паланка во хуманитарна акција!!!

Децата од ,,Илинден” во Крива Паланка во хуманитарна акција!!!

Петтодделенците од основното училиште „Илинден“ од Крива Паланка минатиот петок си носеа ужинка од дома, а парите наменети за истата ги донираа на самохраниот татко. Тие одговорија на повикот  за помош на Стојче Ѓеорѓиевски кој што е невработен самохран татко на две деца на возраст од две и четири години. За ова семејство децата чуле на телевизија, а во идејата биле подржани од наставниците. Во хуманитарната акција се вклучило и здружението Хендикеп плус. Секоја чест за овој хуман гест. Да бидеме хумани и ние!!!

За Мартин Ѓорѓиев - Штип

Можеби ќе ве интересира

Отворен е повикот за Ораторски денови на Славјански Универзитет

Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет ,,Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола …