Почетна / Вести / На денешен ден / ( ВИДЕО) ЕМОТИВНА ИЗЈАВА НА ЕДЕН ОД ФАНОВИТЕ НА ТОШЕ ПРОЕСКИ

( ВИДЕО) ЕМОТИВНА ИЗЈАВА НА ЕДЕН ОД ФАНОВИТЕ НА ТОШЕ ПРОЕСКИ

Дали бил среќен, тажен, во топ форма, болен, засипнат, ма тотално небитно. Фатеше ли микрофон, му нема рамен. Тој, 10 места, па вториот. Бог знае колку рекорди ќе бутнеше, колку стадиони ќе преполнеше на колку луѓе ширум светот ќе помогнеше…

Последниот пат наполни 26 и со толку години направи толку многу. Создаде толку многу музика и испеа толку многу песни што светски врвни музичати не би оствариле во 2 живота! Ќе слушаме ново и наредни 50 години. Да, наредни 50 години, има оставено за толку! Денес би наполнил 35 години, традиционално нова песна, и …и да беше жив јас викам ќе идевме на Вембли и тој ќе му беше мал, ми се смеат, јас нив им се смеам.

Еден единствен и неповторлив.

Младиот Душко Аврамовски ја внесе целата емоција во овој текст. По неговите зборови се гледа каква дамка оставил Тоше во неговиот живот.

Во прилог слушнете ги и двете неговите најнови видеа изработени на 5 Октомври 2015 година.

За Дијана Јованова - Штип

Можеби ќе ве интересира

НА ДЕНЕШЕН ДЕН НИЗ ИСТОРИЈАТА …

1862 Умре американскиот пронаоѓач Семјуел Колт. 1863 Во Лондон –  Велика Британија е пуштена во …