Стефан секој ден се буди со прашањето кога ќе ги види кутрињата во неговиот двор

0
12755

Секој ден Стефан се буди со прашањето кога ќе го видам денот, кога ќе ги видам кутрињата во мојот двор. Вчера ја прашал мајка му ,,Зошто јас не одам на училиште како другите деца, и јас сакам да учам”. Секој ден му објаснуваме дека ова е привремено и дека наскоро ќе се врати на нормалниот живот, дека повторно ќе го гледа сонцето и небото, а тој само ќе се насмевне и ќе изговори „Едвај чекам“.

Стефан целосно го изгуби видот на едното око да не дозволиме да го изгуби и на другото. За терапијата во Русија се потребни 10 000 евра кои мора итно да се соберат.

АЈДЕ СИТЕ ДА ПОКАЖЕМЕ ДЕКА СТЕФАН НЕ Е САМ !
Жиро сметка: 300001000025028 -Комерцијална Банка
Тел: ВипОне 143 488
Тел: Т-Мобиле 070 143 122