Несекојдневна хуманитарна изложба на Верче Андонова

Несекојдневна изложба со арапска техника на Верче Андонова ќе се одржи во НУ-УБ ,,Гоце Делчев” Штип. Ова е прва изложба на Верче, а е во организација на  Здружението Цивитас  и НУ-УБ ,,Гоце Делчев” Штип,  како подржувач на овој настан се јавува и ЦПЛИП ,,Порака” Штип каде што Верче членува. Ова техника е многу ретка во Македонија па вреди да се види. Изложбата ќе биде од хуманитарен карактер а средствата ке бидат наменети за нови дела на Верче па да ја покажеме нашата хуманост на еден од најголемите хриситијански празници Божиќ.